Nog twee weken tot de lancering van de Galaxy S10

07 februari 2019
Galaxy S10
Anker

[]

Het aftellen naar de lancering van de nieuwe Galaxy S10 gaat verder. Vorige week bundelden we al de belangrijkste geruchten die de ronde doen over de nieuwe Samsung Galaxy S10. We vullen die graag verder aan.

Het lijkt er hoe langer hoe meer op dat Samsung effectief voor de eerste maal een Lite-versie zal gaan uitbrengen. Het instapmodel zou naar de naam Galaxy S10E krijgen, maar dat is bijlange niet zeker. Het zou gaan om een iets minder krachtig toestel, maar begrijp het niet verkeerd, zelfs minder krachtig is nog steeds behoorlijk indrukwekkend. Ook het scherm van de Galaxy S10E zou iets kleiner zijn, 5,8 inch tegenover 6,1 inch bij de “gewone” S10. In ruil daarvoor betaal je dan iets minder, naar verluidt zo’n 750 euro.

Anker

[]

Screenprotector compatibel met in-screen vingerafdrukscanner

Zoals we vorige week al aangaven, wordt de vingerafdrukscanner een van de grootste nieuwigheden aan de nieuwe S10. Allemaal goed en wel, zo’n in-screen vingerafdrukscanner, maar als je zoveel geld uitgeeft aan een splinternieuw toestel, wil je het misschien ook wel wat extra beschermen. Met een screen protector, bijvoorbeeld. Maar werkt die fancy vingerafdrukscanner dan nog wel? Het antwoord is ja. Het is te zeggen, met een PanzerGlass screen protector in ieder geval wel. PanzerGlass is voorlopig de enige gecertificeerde leverancier van screen protectors die compatibel is met de in-screen vingerafdrukscanner van de Galaxy S10.

Panzerglass
Anker

[]

Landschap of selfie?

Ook over de camera’s worden de geruchten alsmaar eenduidiger. De gewone S10 zou achteraan naast een standaard camera van 12 MP, ook over een 16 MP breedhoeklens en een 13 MP telelens beschikken. Berichten over de front camera(’s) zijn nog heel wat vager. Er wordt gerekend op een 10 MP selfiecamera met een extra 5 MP camera bij de S10 Plus.

S10 back
Anker

[]

Stevig antwoord op de Apple airpods

Waar we het nog niet over gehad hebben is de mogelijkheid tot draadloos opladen. Een functie die we nu al vinden bij Apple en Huawei dus Samsung kon niet achterblijven. Er zou zelfs sprake zijn van omgekeerd draadloos opladen, zoals bij de Huawei Mate 20 Pro. Dat houdt in dat je je smartphone kan gebruiken om andere toestellen op te laden. Zoals draadloze oortjes! Een gelekte foto toont een paar draadloze oortjes, de Galaxy Buds. Hiermee biedt Samsung een stevig antwoord op de airpods van Apple. Opladen kan simpelweg door het ze op de achterkant van de smartphone te leggen. De functie zou volgens de laatste berichten Powershare genoemd worden. Bij Huawei klonk het allemaal mooi, maar bleek het toch veel te traag en daarom praktisch onbruikbaar te zijn. Benieuwd of Samsung daar verandering in kan brengen.

Galaxy buds
Anker

[]

Nog even wachten op 5G

Samsung werkt ook al even aan een toestel dat 5G ondersteunt, maar dat zal niet klaar zijn tegen de lancering van de S10-reeks dus dat toestel volgt later, waarschijnlijk in het voorjaar.

Anker

[]